Patrik Backlund, musiker

#14 Patrik Backlund – musiker

Hur tänkte du när du gjorde den här spellistan?
– Mitt nuvarande sinnestillstånd speglas ganska bra här i listan. Ibland tror jag på någon sorts personligt genombrott, men ofta kan det bli sammanbrott. Så musiken kunde inte följa ett tema eller genre direkt. Gillar verkligen inte genrer alls. Det blir som det blir, och den här listan bara blev så här. Hobbyschizofren.
När tycker du att det passar att lyssna på den?
– Jag är ett fan av avskärmning, och här finns en samling som kan lyssnas på rakt igenom eller på shuffle (vilket kan bli spännande då till exempel Black Uhuru och Sandy Denny förmodligen inte brukar spelas tillsammans). För mig är det liksom ingen skillnad mellan Broder John eller Airijoki i uttryck. Det är folk jag är bekant med som säger en sån jävla sanning. Skit i genren. Lyssna på vad som sägs till dig!
Vad har du planerat med musiken framöver?
– Jag gör klart ett album på svenska nu. Eller kanske två om allt håller. Det är rock, punkrock, dub, punk, spoken word, new wave och allt samtidigt genom en distpedal och ett eko. Då borde alla förstå hur det kommer låta.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>