JG_webb

#18 – Johnny Glaas – musiker

Umeåmusiker aktuell med nya skivan ”Ghost & demons”.

Hur tänkte du när du satte ihop den här listan?
– Jag ville sätta ihop en playlist som leker med mina känslor och får mig att minnas roliga stunder. Med varje låt kan jag associera till olika händelser i livet som fått mig att känna mig toppen. Det är exakt detta som jag tycker att musik gör med en. Den lyfter allt det goda i varje vardag och utan musik så skulle jag aldrig kunna fungera som människa.

Vid vilka tillfällen tycker du att det passar att lyssna på listan?
– Jag skulle nog säga att alla gånger funkar. Jag kör över 100 mil
i veckan på jobbet så jag har känt att den passar väldigt bra i bilen.

Vad har du annars på gång med musiken nu?
– Den 21 juli släppte jag mitt nya album ”Ghosts & demons” på digitala medier som Spotify och Itunes. Skivan består av 14 spår och som vanligt så skriver jag allt material själv. Jag arrangerar det tillsammans med mitt sessionband och på denna skiva står jag även som producent. Ett fysiskt släpp är på gång i slutet av oktober eller i början av november. En releasefest ska arrangeras på Hundra, men något datum är inte bestämt i dagsläget. Sen fyller jag 40 år snart och kanske kombinerar det på något sätt, vem vet?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>