sebastian

#20 Sebastian Holmlund – musiker

Hur tänkte du när du satte ihop listan?
– Tänkte inte efter så mycket utan tog det jag lyssnar på för tillfället som jag tyckte passar bra tillsammans. Det blev väl rätt spritt genremässigt, bra kontemporär och äldre musik i kontrast. Generellt när jag lyssnar blir det mycket blandat av 60-, 70-, 80-tal och samtida musik.

När tycker du att det passar att lyssna på den?
– Den passar bäst att lyssna på själv. När man går runt någonstans eller så. Lyssnar oftast på spellistor och dylikt i hörlurar för mig själv när jag är på väg någonstans eller typ ligger i sängen. Oftast är det trevligast att uppleva inspelad musik själv. Åtminstone när man börjar känna den. Det är ju rätt deppigt och mörkt ute nu så de flesta av låtarna ger mig energi på ett eller annat sätt och förhoppningsvis kan det skänka någon annan det också.

Någon låt du vill lyfta fram lite extra?
– Ja, Ariel Pinks ”Another weekend”. En av årets låtar och en av Ariels starkaste i sin karriär. Någon slags kulmen i hans perfektion av avig pop. Ett lo-fi-mästerverk som är lika stort och vackert som tunt och skört.

Vad har ni annars på gång med musiken nu?
– Spice boys njuter av att ha färdigställt vårt debutalbum som vi hållit på med i drygt ett och ett halvt år, så det känns skönt. Det släpps den 12 januari via PNKSLM recordings och det kommer nog att vara någon form av releasefest när skivan kommer, så då kan man se oss spela.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>