Elenor Nordström och David Forsman jobbar för jämställdhet inom musiken.

#3 Elenor Nordström – producent kulturföreningen Humlan

Musikälskare delar gärna med sig av sin favoritmusik.
Varje månad låter Nöjesmagasinet City en Umeåprofil göra en spellista åt läsarna.
Här är Elenor Nordströms lista ”Det du borde gilla”.

Hur tänkte du när du satte samman listan?
– För att jag inte skulle spåra ur och göra en lista med 400 låtar, valde jag att tänka hyfsat lokalproducerat, och stanna inom Norden. Jag är helt säker på att Finland är det nya svart, spana bara in artister som Jakko Eino Kalevi eller The Hearing. Helt vansinnigt bra. Sen ägde ju norska Susanne Sundfør sönder Umeå Open för ett par veckor sedan, danska The Entrepreneurs måste upplevas live och jag ska inte ens börja prata om hur mycket fantastisk musik Island sprutar ur sig. Och så kryddat med några av mina svenska favoriter just nu.

Vad säger du om resultatet?
– Det fick bli en blandning av låtar jag i princip nött ned, och såna jag just upptäckt och precis varvat in på mina spellistor. Jag bestämde för övrigt att jag för begränsningens skull bara fick ta med 15 låtar. Det är väl ganska lagom många, tänkte jag. Det blev 17 låtar. Det är ju så vansinnigt kul att pracka på andra sin musiksmak.

STAFETT: Elenor Nordström fick uppdraget att göra en spellista av Francesca Vincentie.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>